søndag den 24. oktober 2010

24.10.10 Elefantleg med Una, Ulvi og Vigga

Una var den første af de 3 der i sidste uge løb hen til skålen og gav en runde af bare iver, Ulvi viste mig for 2 dage siden, at han nu også havde styr på den øvelse og i dag var det lille Vigga der tilbød ikke en men flere runder på elefanten, hun var blevet meget utålmodig over at se, at jeg lavede øvelser med Krispin og Joshva.

21.10.10 Dejligt nyt fra Finland om Krispin og Zelda´s hvalpe


Zelda passer sine hvalpe rigtig godt, de 5 er nu blevet nogen lækre fede boller, jeg tror Zelda har fløde i patterne. Nu er der blevet mere at se på samt farver og aftegninger kan rigtig følges. Den blue-merle han, den blue-merle tæve og den bi-blue tæve har arvet Krispins flotte blå farve, faktisk er de rigtig flotte og det er så spændende at følge dem som ugerne går nu. Den sorthvide dreng og den tricolour dreng er nogle nuttede fyre også med gode aftegninger og ikke mindst er de dybsorte. Det bliver spændende at følge dem videre og se hvordan de udvikler sig. Alt i alt et dejligt kuld Krispin og Zelda er blevet forældre til.

http://picasaweb.google.com/kati.mehtatalo/ZeldaKrispin#

17.10.10 Agilitystævne i Vallensbæk - Ahl´s Mille Mokka Sjællandsmester

Ahl´s Mille Mokka og Ole havde nogle gode løb i weekenden, og de endte med at opnå det bedste resultat sammenlagt i de 2 åbne løb og blev dermed kåret som Sjællandsmestre i mellemklasse – godt løbet Ole og Mokka – det er bare rigtig flot.
Ahl´s Paya Papaya blev 2. bedst i de 2 åbne klasser sammenlagt – godt løbet Gitte og Paya.
Tak for opdateringen og STORT TILLYKKE til Ole med Mokka og Gitte med Paya. Det er så dejligt, at vi får lov til at følge med, selvom vi ikke selv er til stede.

16.10.10 Nyt fra Ahl´s Sassa Samo i Sverige


Samo har været til klubmesterskabl i agility i weekenden og Samo placerede sig på en flot 3. plads med Bosse som fører. Stort tillykke fra os alle og ikke mindst mor Feo og far Krispin – vi har ventet spændt på hvordan det gik.

16.10.10 Rally i Køge med Feo, Frida, Hazel og Krispin



Igen af sted til Rallyprøve en tidlig morgen for at deltage i klassen for de øvede, består vi i dag skal vi rykke op i ekspert klassen. Det var en dejligt plads og et dejligt sted at være. Feo var netop startet rendetid så hun skulle op som den sidste i sin klasse, så skulle Krispin i hvert fald ikke gå spor efter hende.
Vi kom igennem med alle 4 hunde og den eneste vi var i tvivl om var Frida, fordi hun var helt ukoncentreret og Karin lavede en øvelse forkert, havde trænet den forkert.
Jubii vi bestod med alle 4 hunde og de er nu rykket op i ekspert klassen. Resultatet blev:
Frida havde en meget dårlig dag, koncentrationen var smuttet og Karins lavede også fejl , endte med 75 point.
Krispin gik meget bedre i dag end sidste søndag, så han opnåede 90 point.
Hazel opnåede 92 point.
Feo opnåede 100 point og blev dagen bedste i klassen for de øvede. Modtog fin roset samt foderpræmie.

De kan nu alle 4 blære sig med følgende titler i Rally:

RBM (Rally begynder mester)
RVM (Rally øvede mester)

10.10.10 Rally i Ølstykke med Feo, Frida, Hazel og Krispin

Søndagsturen gik til Ølstykke, hvor der var indskrivning tidligt søndag morgen. Turen startede som sådan lørdag eftermiddag hvor jeg kørte til Christine for at overnatte for at slippe for at stå op kl. 4 for at kunne nå frem til kl. 8, men der skal megen planlægning til for at få det hele til at passe sammen.
Vi havde Frida, Feo, Hazel og Krispin med igen, de skulle alle 4 op i Rally i klassen for de øvede. Krispin havde den sidste måned været interesseret i Feo, for at holde tjek på hende, hvornår hendes rendetid starter men dette har undret os fordi der skulle være omkring 3 måneder til. Denne søndag var han ekstra interesseret, og da han så uheldigvis skulle op lige efter Feo til prøven gik det galt, han gik spor hele vejen og der var ingen kontakt. Feo startede rend et par dage efter, så Krispin han havde ret i at Feo var ved at starte løbetid men tidligere end sædvane. Resultaterne blev
Krispin sporhund opnåede 77 point.
Feo opnåede 94 point.
Hazel opnåede 98 point og blev den 3. bedste i klassen for de øvede.
Frida opnåede også 98, men var hurtigere end Hazel og blev den Bedste i klassen for de øvede. Modtog fin rød roset.

På dagen kom Lene med Tiki (Ahl´s Vakse Viktor) og Elsebeth med Tjalfe (Ahl´s Tjalfe) på besøg. De skulle ned og se 2 af deres klubkammerater gå til prøve i Rally begynder og de vidste faktisk ikke, at vi også havde meldt til. De blev begge 2 hele dagen ved rally ringene for at følge med i hvordan det gik os alle, samtidig kunne Tiki lege med søster Vigga og der blev taget nogen legebilleder af Lene og Christine. Tiki kunne lige ”blære” sig med at vise, at han kunne sidde og dække. Lene fik leget med Vigga og begyndte også at lære hende at dække, dette syntes Vigga lige var sagen, hun er lige så arbejdsvillig som Tiki.
Gitte med Paya skulle til prøve i ekspert klassen og de opnåede 97 point og deres første 1. placering mod championatet. Paya skulle også op i LP1 og denne klasse bestod hun også med 168,5 point og en 1. præmie – stort tillykke med begge dele herfra. Glæder os til følge jeres videre oplevelser og præstationer.
Ahl´s Sassi Sashia bor pt hos Gitte, fordi Gitte gerne ville have en ekstra hund at lege og træne med så Sashia var rundt og hilse på os alle – hun er bare en dejlig krammehund, og vi savner hende ofte herhjemme.

08.10.10 Krispin er blevet far til 5 i Finland


Krispin er blevet far til 5 i Finland – 3 drenge i farverne blue-merle, tricolour og sorthvid og 2 tæver i farverne blue-merle og biblue. De havde alle 5 flotte fødselsvægte og moderen har klaret det hele meget flot og passer sine små perfekt. Stort tillykke herfra – aveligt I er så langt væk – vi ville så gerne nusse om de små og følge dem tæt på. Det er dejligt med så mange billeder, vi kan kigge på.

06.10.10 Besøg af Ahl´s Via Viol.

Christine fik besøg af Tiki (Ahl´s Via Viol), hendes ejer Bettina havde aftalt med Christine, at hun gerne ville have en lille soigneringsgennemgang. Bettina har ikke haft sheltie før, så hun trængte til at få genopfrisket de mange tips, vi havde givet hende, når hun besøgte Tiki, som lille baby. Tiki var en glad hvalp, som man kunne se var vant til at drøne rundt og være med til alt, hun trængte baretil at blive trænet i at blive soigneret og blive fin – men det ved alle at det tager sin tid, så man skal huske at træne lidt hver dag. Tiki kommer snart på nyt besøg hos Christine.

04.10.10 Soignerings- og hyggeeftermiddag med Sashia, Paya og Gitte hos Christine


Sashia og Paya skulle lige have et lille soignerings tjek af Christine. Sashia er fortsat på ferie hos Gitte, men vi har løbende kontakt til hende. Sashia ser ud til at nyde, at hun ikke har så mange at konkurrere med og Gitte hygger meget med hende samt træner Agility og Rally og afprøver hende i forskellige tricks, Sashia er bare med på det hele. Da Gitte skulle hjem igen var det ikke et spørgsmål om Sashia ville med, hun løb bare hen for at få sin snor på og for at følges ud med Paya.

02.10.10 Besøg af Ahl´s Sassa Samo og familie fra Sverige.



Samo´s familie ringede for et stykke tid siden og spurgte, om de måtte komme på besøg for at vise os Samo og det måtte de selvfølgelig meget meget gerne. Vi fandt en weekend, hvor det passede os alle og aftalen blev at mødet blev i Roskilde hos Christine, idet de havde 4½ times kørsel dertil.
Det var herligt at se Samo og dejligt at hilse på Samo´s familie igen. Samo blev ikke den sheltie – i størrelse – de havde ønsket sig, men sådan er det jo med sheltier. De ville gerne have en sort/hvid sheltie, der blev tæt på de 43 cm i højden, men der stoppede Samo desværre ikke, han er endt over 43 cm og skal så springe stort i agility. Samo bliver trænet i Agility, lydighed og Rally og hen elsker det incl. Det at være med overalt.
Det blev nogle hyggelige timer sammen med Samo´s familie, og vi fik snakket og taget en masse billeder af Samo og Samo med far Krispin, mor Feo og hans kuldsøster Sashia og helsøster Paya fra tidligere kuld. Gitte kom nemlig lige forbi, så vi kunne få mere familie på nogle af billederne. Sashia fik også lige tid til at hygge på Ivans skød, som altid har været hendes ynglings plads.
Tusind tak til Samo´s familie for et dejligt besøg. De havde taget en ”lille” smuttur på ca 4½ time hver vej for at besøge os og Samos familie. Vi håber, vi mødes en anden gang – måske til en aktivitet med hundene!